miercuri, 25 iulie 2012


Cele mai bune metode de epilare

Indepartarea parului: nu doar o problema de vanitate...
De la omul primitiv pana la cel din epoca moderna, istoria demonstreaza ca practica indepartarii parului a fost prezenta mai devreme sau mai tarziu in viata fiecarei femei.
Incepand cu secolul XX moda a impus femeilor indepartarea parului de pe picioare si in zona axiala. Motivul? Pentru prima oara dupa aproape 2000 de ani, femeile purtau rochii si fuste pana la genunchi.
Doua decenii mai tarziu, al-II-lea razboi mondial a constituit un alt motiv pentru indepartarea parului de pe picioare, deoarece ciorapii erau atat de greu de gasit incat femeile isi acopereau picioarele cu diverse produse cosmetice pentru a crea iluzia ca poarta dres, iar pe picioarele fine iluzia era mult mai usor de creat.
Moda a continuat sa influenteze femeile prin lansarea colectiilor de pantaloni scurti in 1960, picioarele catifelate fiind esentiale pentru femeile ce se doreau in pas cu moda. Astazi s-a ajuns la multiplele metode, tehnici si produse de indepartare a parului nedorit, care ofera femeilor libertatea de a avea o piele neteda, in fiecare zi. In momentul de fata exista numeroase metode de depilare. Cea mai simpla tehnica de epilare este raderea. In comert se gasesc modele de aparate de ras special create pentru epilarea feminina. Cel mai mare avantaj al aparatului de ras este ca acest tip de depilare este foarte rapid.Imediat dupa aparatul de ras se situeaza crema epilatoare. Aceasta metoda este si ea rapida, insa firele de par apar repede, dupa maxim o saptamana.
Un alt tip de epilare este cu aparatul de depilat, care scoate firele de par din radacina, permitandu-ti astfel sa ai picioarele fine in jur de doua saptamani. Unele fete insa nu suporta acest tip de depilare, pentru ca este oarecum dureroasa, insa daca incerci de cateva ori, vei vedea ca de fiecare data ai impresia ca te doare tot mai putin. Avantajele aparatului de depilat sunt ca firele de par cresc din ce in ce mai moi si chiar mai rare. Dezavantajul este ca uneori, fiind atat de moi, firele de par nu reusesc sa creasca si raman sub piele. Una dintre cele mai bune variante de epilare este cea cu ceara. La fel ca si aparatul de epilat, smulge firele de par din radacina si impiedica inasprirea si indesirea acestora. In ultimii ani femeile apeleaza si la depilarea definitiva, cu laser, care elimina pilozitatea. Singurul dezavantaj este pretul ridicat.
Ce este firul de par?
Firul de par este compus din trei parti: cortex, cuticula si o componenta medulara. Firele de par uman sunt fixate in foliculi pilosi. Picioarele si axilele unei femei contin in total aproximativ 78000 de foliculi pilosi, acest numar fiind determinat genetic (dupa nastere, nu se mai formeaza alti foliculi pilosi). Radacina firului de par se afla la baza foliculului, adanc in piele si este singura portiune cu centri nervosi din structura firului de par.
Cum creste firul de par?
Odata ce sunt produse, celulele care alcatuiesc firul de par mor si devin dure, formand astfel nucleul firului de par. Acest nucleu este apoi impins spre deschiderea foliculului, catre suprafata exterioara a pielii, cu o rata de crestere de 6 mm pe luna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu