miercuri, 25 iulie 2012



Citeşte articole despre Sănătate Şi Frumuseţe
 

Reguli pentru igiena intima la femei

In acest articol ne-am propus sa vorbim despre igiena intima la femei si despre cele mai bune produse pentru igiena intima. O singura spalare pe zi cu apa si sapun este suficienta pentru mentinerea igienei zonei intime. Spalarea trebuie sa se rezume in mod normal numai la curatenia vulvei si a zonei genitale exterioare, precum si a zonei anusului. La nivelul vulvei este important sa fie mentinute curate atat zonele din jurul labiilor, cat si zona clitorisului, unde in caz contrar se pot aduna secretii, care in timp sa provoace iritatii sau infectii.
Vaginul, ca si ochiul, are o activitate de auto-curatare proprie si nu necesita spalaturi speciale. In plus, mediul vaginal este acid si nu permite dezvoltarea bacteriilor ,,rele". Spalaturile intravaginale pot declansa o infectie prin faptul ca se modifica ph-ul vaginal si apar dereglari in flora, ceea ce determina scaderea capacitatii de auto-curatate a vaginului, nefiind deci recomandate in cadrul unui program normal de igiena intima la femei. In unele cazuri, medicul va poate recomanda sa faceti spalaturi vaginale, cand considera ca acestea pot avea un efect benefic intr-o situatie anume.
Inainte, specialistii recomandau spalaturi intravaginale cu irigatoarele, dar s-a constat in timp ca si acestea pot declansa dezechilibre la nivelul florei vaginale, ce cresc riscul de infectii genitale. In plus, multe dintre irigatoare sunt realizate prost, dintr-un material plastic dur, putand produce leziuni la nivelul mucoasei vaginale si chiar la nivelul colului uterin, daca sunt manipulate gresit.
Pentru igiena intima trebuie folosite produse speciale ce nu contin substante agresive si care au ph neutru. Acestea sunt produse dermato-cosmetice special concepute pentru a preveni posibilele dezechilibre. Daca nu ai la indemana produse pentru igiena intima cu ph neutru este de preferat sa folosesti doar apa.
Este de preferat sa efectuam toaleta zonei genitale atat inainte cat si dupa contactul sexual.
In timpul sangerarii menstruale se impune respectarea unor reguli de igena mai stricte. Igiena intima la femei in perioada sangerarii menstruale inseamna nu doar folosirea unor absorbante potrivite fluxului sangvin si care sa ofere protectie cat mai buna, ci si schimbarea la timp a acestora.
Concluzie
Igiena intima nu ar trebui sa constituie un subiect interzis si este bine ca atunci cand aveti nelamuriri sa va adresati fara jena medicului specialist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu