miercuri, 15 august 2012

:)


July 9th, 20121 Comment »
Tot ce-ti trebuie pentru a te racori putin in zilele cu peste 35 de grade, asa cum se intampla astazi, este un cub de gheata, plasat strategic pe cateva puncte cheie de pe corp.
Caldurile din ultima vreme ne pot provoca adevarate neplaceri: de la dureri de cap( been there , done that!) ,deshidratare, probleme cardiace sau neplacutele iritatii ale pielii. Bineinteles ca exista cateva norme de buna purtare pe timpul caniculei precum: bea multa apa!, poarta palarie!, nu iesi afara intre 11 si 16!, stai locului cate de mult posibil!, si…bea multa apa! Insa iata ce fac eu cand caldura nu ma lasa in pace: iau un cub de gheata , si ma frec usor la incheieturile mainilor,ale coatelor, in spatele genunchilor, dupa urechi, pe ceafa si pe decolteu.
Partile enumerate mai sus sunt , de altfel, si zonele ideale pentru aplicarea parfumului. De ce? Pentru ca sunt zone puternic vascularizate, prin care se elibereaza cea mai mare cantitate de caldura din organism. Cand iti aplici parfumul in zonele acestea, caldura face ca mirosul sa fie mai puternic, iar cand aplici gheata, te racoresti instant.
Voi ce faceti pentru a va racori cand caldura e ..prea mare?

priviti ce scrie una dintre make-up artistele momentului din romania :




July 24th, 2012No Comments »
Eu fac sport in mod constant: pilates, yoga ,aerobic, ceva fitness si ceva inot. O fac pentru ca am nevoie. Nu pot spune ca ma omor dupa sport, insa daca nu imi fac exercitiile timp de o saptamana, incep sa am dureri de spate, maini si picioare reci si inca o serie de neplaceri fizice. Asa ca in cazul meu beneficiile miscarii sunt rapide, vizibile si imi imbunatatesc viata de zi cu zi. Asta este motivul pentru care vreau sa va vorbesc despre evenimentul “Family Olympics”  din  campania “Miscarea face bine!” , o campanie nationala mare de tot, care cuprinde multe evenimente legate de sport si care este initiata si sustinuta de DolceSport.
Pe scurt, este vorba de doua zile -de pe 28 pe 29 iulie- in care ai la dispozitie aparatura, echipament si antrenori pentru ca tu si familia ta sa jucati badminton, fotbal, minigolf, yoyo shake, basket sau chiar tir. Tot acest” fitness party” ,in care sunt puse la bataie si o multime de premii, va avea loc in Parcul Tineretului (intrarea Cutitul de Argint, Bucuresti) si pe langa faptul ca te poti distra impreuna cu toata familia razand de mama care incearca sa castige cursa de stafeta in saci, sprijini si o cauza buna. Pe 28-29 iulie , poti ajuta unul dintre cei 18 000 de copii extrem de saraci, care vor incepe scoala in toamna, sa aiba un ghiozdan .  Sunt copii din zonele rurale care traiesc in dificultati financiare atat de mari incat si mancarea zilnica e o problema, daramite cumpararea unui ghiozdanel.  Eu zic ca putem sa-i ajutam cu problema asta:)
Pentru participare completati formularul de inscriere si ne vedem in parc weekend-ul asta!
Posted in amy's blogamy's videos




iar eu sunt de acord intru totul cu aceasta 

marți, 14 august 2012


Zece sfaturi pentru persoanele cu acnee






Acneea este o patologie intalnita frecvent in cadrul consultatiilor dermatologice. 85% dintre adolescenti prezinta acnee si poate persista peste varsta de 20 de ani, in 50% dintre cazuri. Impactul psihologic poate fi destul de important, provocand izolare sociala, sentimente de frustrare, anxietate, depresie, dar si senzatia ca sunt cantonati intr-o adolescenta perpetua.

Leziunile de acnee se dezvolta in jurul folicului pilosebaceu (glandele sebacee atasate firului de par) la nivelul fetei, al conductului auditiv extern, pe torace si brate. Lantul fiziopatologic are la baza cresterea secretiei de sebum (pielea devine grasa). De asemenea, keratinizarea excesiva la nivelul ductului glandelor sebacee duce la formarea de comedoane, iar cresterea numarului de bacterii Propionibacterium acnes va favoriza inflamatia locala, prin secretia de enzime bacteriene.

Gelurile de par, pudra si fondul de ten pot provoca acnee
Acneea este exacerbata uneori in sezonul rece si ameliorata dupa expunerea la soare. Factori externi, precum hidrocarburile halogenate, pot duce la acnee. Uleiurile minerale industriale sau vegetale pot provoca leziuni de foliculita asemanatoare cu cele de acnee, iar pomezile cosmetice, gelurile de par, pudrele sau fondurile de ten pot provoca asa-numita acnee cosmetica. Medicamente din grupul corticosteroizilor sau gonadotrofinelor, unele contraceptive, antiepileptice, vitamine B faciliteaza, de asemenea, aparitia acneii.

De cate tipuri sunt leziunile de acnee?

Leziunile de acnee pot fi neinflamatorii (comedoane) sau inflamatorii (papule, pustule, noduli si chisturi). Comedoanele sunt mici papule de culoare deschisa, mai mici de 1 mm diametru, care reprezinta acumulare de keratina si sebum. Prin oxidare in contact cu aerul se formeaza punctele negre, care sunt comedoane deschise. Leziunile inflamatorii sunt reprezentate de mici ridicaturi rosiatice, dureroase (papule) sau care contin material purulent (pustule), ori leziuni mai largi, de cel putin 5 mm, noduli. Cand acestia din urma devin fluctuenti, se numesc chisturi.

Cu cat numarul leziunilor e mai mare, si in special al celor inflamatorii, cu atat acneea este mai severa. Acneea poate fi usoara cand prezinta mai putin de 20 de comedoane si mai putin de 15 leziuni inflamatorii. Este moderata cand prezinta intre 20-100 de leziuni neinflamatorii si intre 15-50 leziuni inflamatorii. Severa este in momentul in care sunt prezente mai mult de 5 chisturi, iar numarul comedoanelor e mai mare de 100 si numarul leziunilor inflamatorii e mai mare de 50.
Acneea moderata si cea severa trebuie tratate sub indrumarea unui medic dermatolog. Chiar si pacientii cu acnee usoara, dar persistenta, au nevoie de sfatul medicului specialist.

Sfaturi practice pentru pacientii cu acnee 
Avand in vedere ca acneea are reputatia unei boli dificil de tratat, si pentru ca exista riscul formarii de cicatrici, cateva sfaturi ar putea fi bine-venite:

  1. Acneea nu este cauzata de igiena deficitara a pielii. Spalarea fetei de mai multe ori pe zi, precum si folosirea unor creme de gomaj pot agrava acneea. Este posibil ca un sapun agresiv folosit in exces sa usuce pielea, care produce ca raspuns mai mult sebum. Particulele din produsele de gomaj pot produce leziuni inflamatorii. De aceea, se recomanda sapunuri sau geluri speciale anti-acnee, care se folosesc in general de 2 ori pe zi.
  2. Nu incercati sa stoarceti cosurile. Este posibil ca aceasta manevra sa produca leziuni inflamatorii. Eliminarea punctelor negre se recomanda a fi facuta in cabinetul medical si nu acasa sau la salonul de cosmetica.
  3. Folositi produse cosmetice de machiaj non-comedogenice. Evitati folosirea gelurilor si a pomezilor capilare.
  4. Nu ezitati sa cereti ajutorul dermatologului cand ati observat aparitia de cicatrici, pete hiperpigmentare, daca leziunile rosii inflamatorii sunt numeroase sau persistente. In general, cu cat acneea e tratata mai devreme, cu atat medicatia e mai activa.
  5. Nu abandonati tratamentul daca produce iritatie locala. Apelati la medic. Va va sfatui sau schimba schema de tratament.
  6. Nu abandonati tratamentul prea curand. Sunt necesare, in general, 6 saptamani pentru a obtine o ameliorare de 30-40%. Daca dupa aceasta perioada nu se observa un efect pozitiv sau rezultatele sunt nemultumitoare, se modifica tratamentul si se pot adauga antibiotice pe cale orala.
  7. Astazi exista posibilitatea de a trata cicatricile de acnee cu o rata de succes de 60-100%, in functie de aspectul sau de vechimea lor.
  8. Exista metode care grabesc vindecarea acneei, prin injectare de solutii diluate de corticoid sau efectuarea de peeling-uri.
  9. In general, dupa obtinerea rezultatelor dorite, este necesar un tratament de intretinere, care poate fi de lunga durata. Respectati intocmai recomandarea medicului!
  10. Acneea are si efecte psihosociale negative. Nu lasati aceasta afectiune sa va altereze viata afectiva si sociala. La ora actuala nu exista cazuri sau forme de acnee care nu pot fi tratate cu succes. :P

Micile placeri ale vietii :P



Poti sa te bucuri de fiecare moment, chiar si de cele mai obositoare, cum ar fi atunci cand iti faci temele la matematica. Suna ciudat? E adevarat!

Uneori esti atat de prinsa in lucrurile pe care trebuie sa le faci zilnic incat incepi sa le faci automat, pe majoritatea din obligatie, fara nicio placere. Ai avea rezultate mai bune daca te-ai bucura de fiecare moment al vietii tale. E destul de greu, insa poti invata cum.
Adormi cu cartea aceea pe care trebuie s-o citesti in brate? Gandeste-te cati oameni au citit-o inaintea ta si imagineaza-ti in ce situatie erau ei cand invatau. Unde a mai fost cartea ta si la ce intamplari a participat… E o carte obligatorie, recomadata elevilor de o anumita varsta. Ai ajuns si tu la momentul in care trebuie s-o citesti, ca sute de alte fete. Ia-o ca pe o provocare!

Atunci cand incerci sa gasesti o formula corecta la chimie, e posibil sa n-ai chef sa te gandesti la toate elementele acelea. Ar trebui sa-ti pui melodia ta preferata si sa-ti pregatesti ceva bun de mancare …orice ca sa te faca sa te bucuri si de momentul acela! In timp ce cauti ceva pe internet, aprinde lumanari parfumate in camera. Iar dupa ce iesi de la ore, ai putea sa te relaxezi un pic in cafeneaua ta preferata.
Totul e sa te bucuri de micile placeri ale vietii. Nu conteaza daca e vorba despre un joc, despre ciocolata cu alune sau despre telefonul tau mobil. Gandeste-te cat de minunata ar fi ziua ta daca ai umple-o de astfel de mici placeri. Nu e chiar asa de greu!

Ocazia perfecta pentru o atmosfera pozitiva se apropie. Gandeste-te cate lucruri placute poti face in preajma Craciunului! Stelute colorate la fereastra camerei tale, o decoratiune din conuri de brad pentru birou facuta de fine, o lumanare parfumata si multe, multe altele.

Tu ce idei ai pentru a face fiecare moment mai placut?

Sfaturi pentru slăbit: Topul celor mai improbabile soluţii, care şi-au dovedit însă eficienţa  ( luat de pe alt site )

otidianul britanic Dailymail a publicat, marţi, un top al celor mai improbabile sfaturi pentru slăbit, care şi-au dovedit însă eficienţa din punct de vedere medical.
1. Presăraţi puţină scorţişoară în iaurt, în fiecare zi, pentru a arde grăsimile. Acest condiment este un puternic stimulent al metabolismului. O jumătate de lingură, pe zi, este suficientă pentru a slăbi un kilogram suplimentar în fiecare lună.
2. Petreceţi-vă pauzele de masă departe de birou. În acest fel, veţi consuma cu 250 de calorii mai puţin în fiecare zi, comparativ cu persoanele care mănâncă la locul de muncă.
3. Nu ezitaţi să râdeţi. Râsul sănătos, totalizând 10-15 minute pe zi, creşte cantitatea de energie consumată într-o săptămână cu până la 280 de calorii.
4. Un pahar cu suc de morcovi în fiecare zi vă va ajuta să slăbiţi două kilograme în 12 săptămâni. Sucul de morcovi este bogat în fibre şi nutrimente care ajută la arderea grăsimilor.
5. Luaţi suplimente de calciu. Veţi pierde cu 2,6% mai multă grăsime comparativ cu persoanele care nu apelează la această soluţie.
6. Pentru a arde mai multe calorii, ascultaţi muzică ritmată în timp ce practicaţi diverse exerciţii fizice.
7. Nu faceţi sport de unul singur. Antrenaţi-vă împreună cu câţiva prieteni şi veţi slăbi un număr de trei ori mai mare de kilograme comparativ cu persoanele care se antrenează singure. Vă veţi menţine motivaţia la cote înalte cu ajutorul interacţiunilor sociale şi veţi beneficia de încurajările venite din partea prietenilor.
8. Mâncaţi ardei roşu. Aceste legume conţin capsaicin, substanţa care le oferă un gust specific şi care are capacitatea de a stimula metabolismul cu până la 25%.
9. Stresul de la locul de muncă reprezintă principalul factor care cauzează alimentaţia excesivă. Faceţi exerciţii de respiraţie timp de două minute, concentrându-vă atenţia asupra muşchiului diafragmei, şi veţi reuşi astfel să suprimaţi senzaţia de foame.
10. Făcând exerciţii fizice imediat după ce v-aţi trezit veţi reuşi să ardeţi grăsimile mult mai repede. În acest fel, veţi pierde câte un kilogram suplimentar, comparativ cu practicarea sportului la oricare altă oră, iar organismul dumneavoastră va fi astfel nevoit să apeleze la rezervele de grăsime pentru a face faţă solicitărilor energetice la care este supus.
11. Mâncaţi trei gustări bogate în proteine, de câte 250 de calorii, între mese - de exemplu câteva felii de piept de pui, 185 de grame de ton sau o felie de pâine cu maioneză degresată. Persoanele care procedează astfel vor avea cu 30% mai multe şanse de a slăbi.
12. Opriţi televizorul în timp ce mâncaţi, din cauză că orice activitate care vă distrage atenţia nu face decât să amâne momentul în care vă opriţi din mâncat. În acest fel, puteţi să slăbiţi până la 3,5 kilograme într-un an.
13. Nu ezitaţi să feliaţi alimentele pentru a consuma cu 20% mai puţine calorii. Oamenii percep alimentele feliate cu 27% mai mari decât aceeaşi cantitate de alimente care nu sunt feliate şi îşi pun astfel în farfurie mai puţină mâncare.
14. Mâncaţi la micul-dejun mai întâi pepene, bogat în vitamine, iar apoi ouă, bogate în proteine, pentru a lupta eficient împotriva grăsimii. Ouăle au capacitatea de a descompune carbohidraţii din pepene.
15. Un pahar de vin roşu băut zilnic împiedică depunerea grăsimii, mai ales în zona abdomenului. Substanţa Resveratrol din struguri inhibă dezvoltarea celulelor de ţesut adipos din jurul taliei.
16. Ascultaţi muzică clasică, relaxantă, în timp ce mâncaţi. În acest fel, veţi consuma mai puţine alimente, veţi mesteca într-un ritm mai lent şi vă veţi simţi în armonie cu propriul corp, reuşind astfel să vă opriţi din mâncat imediat ce apare senzaţia de saţietate.
17. Mestecaţi gumă timp de 15 minute după fiecare masă şi din nou, după alte două ore, pentru a vă potoli pofta de mâncare.
18. Faceţi sex mai des. Veţi reuşi astfel să ardeţi 150 de calorii la fiecare 20 de minute, iar activităţile sexuale stimulează un hormon care influenţează metabolismul şi creşterea muşchilor.
19. Beţi ceai verde. Această băutură conţine o substanţă care reacţionează în combinaţie cu cafeina şi stimulează oxidarea grăsimilor cu peste 20%.
20. Alegeţi spanacul înaintea oricăror alte legume pentru prepararea salatelor. Spanacul are un conţinut dublu de fibre şi ajută organismul să proceseze grăsimile mult mai eficient.
21. Mâncaţi un măr cu 15 minute înainte de fiecare masă. În acest fel, veţi consuma, în medie, cu 187 de calorii mai puţin.
22. Folosiţi ulei de măsline pentru a vă prepara salatele. Acizii graşi "buni" din uleiul de măsline activează o proteină care declanşează senzaţia de saţietate, împiedicând astfel mâncatul în exces.
23. Adăugaţi paprika la fiecare masă. Această pudră din ardei roşii conţine o cantitate de şase ori mai mare de vitamina C decât tomatele, ajutând organismul să transforme mai uşor grăsimea în energie.
24. Mâncaţi împreună cu ceilalţi. Cercetările recente au relevat faptul că oamenii au tendinţa de a-şi adapta cantităţile de alimente din farfurie cu cele ale partenerilor lor de masă. Dacă un bărbat se află la masă lângă o femeie, el va înghiţi cu 35% mai puţine calorii.
25. Înlocuiţi laptele integral cu cel degresat atunci când beţi ceai cu lapte sau când mâncaţi cereale cu lapte. Laptele degresat conţine jumătate din caloriile prezente în laptele integral şi prezintă concentraţii mai mari de calciu şi de fosfor, care descompun grăsimile la nivel celular.
 

Spun STOP monotoniei! (si sper ca la fel si voi )





Plictisitor, murdar si gri? E timpul sa te obisnuiesti. Oricum, nu lasa rutina sa te cuprinda de tot. Spunem STOP monotoniei!

De acord ca vremea de afara nu e deloc incurajatoare. Picaturi de ploaie, frunze in vant, nori grosi …ne fac somnoroase, apatice si chiar triste. Razele de soare care scapa printre norii grosi din cand in cand sunt ca o injectie cu energie.

Nu le lasa cuprinsa de aceasta monotonie! Priveste lumea dintr-un unghi mai optimist si viata ta va fi mai colorata, chiar si pe vreme rea. Abia ai inceput un nou an scolar si energia ta s-a dus ca aerul dintr-un balon, nu-i asa? Nu lasa asta sa se intample!

Daca toate zilele iti par identice, e timpul sa faci o schimbare. Aceasta schimbare nu inseamna sa renunti la scoala si sa te muti in Africa de maine! Pentru inceput, tot ce trebuie sa faci este sa observi oportunitatile din jurul tau. Te plangi ca nu se intampla nimic interesant in orasul tau? Tot ce poti sa faci este sa mergi la aceeasi pizzerie in fiecare weekend si, ce-i si mai rau, sa stai cu aceiasi oameni tot timpul? Cand ai mers ultima data in centrul vechi al orasului? Chiar si cele mai mici orase au centre culturale care organizeaza expozitii de fotografie sau pictura. Chiar daca nu e cine stie ce expozitie, mai intai ar trebui sa cunosti talentele mai putin cunoscute inainte sa vezi operele marilor artisti.

Te trezesti la 7 dimineata, autobuz, lectii, inapoi acasa, teme, culcare. Asa arata si ziua ta? Incearca sa aduci putina diversitate! Te poti trezi cu 30 minute mai devreme pentru putin jogging? Miscarea de dimineata iti va oxigena creierul, te va binedispune si te va ajuta sa te concentrezi mai bine la ore. Ai putea sa te folosesti de drumul cu autobuzul pentru a face cunostinta cu cel de langa tine! Nu te mai holba aiurea pe geam! Daca n-ai chef sa cunosti oameni noi (desi ar fi bine!), tine-ti mintea ocupata cu o carte sau un ziar. Trebuie sa stii si tu ce se intampla in lume!

Promite-ti ca intre 4 si 6 dupa-amiaza, de exemplu, iti faci timp numai pentru tine! Uita-te la emisiunea ta preferata, citeste ziarele sau fa-ti unghiile. Putina relaxare te va ajuta sa-ti recapeti fortele dupa o zi lunga si te va ajuta sa-ti faci mai bine temele! Si fa-ti planuri pentru weekend! Nu lasa acele zile sa treaca degeaba.

Viata viselor tale e o provocare. Accept-o!  (  m-am inspirat prin vremea urata de afara ; chiar deca este august  :) )


15 moduri prin care iti poti schimba starea de spirit. :)



1. Zambeste prietenos unui strain pe strada.
2. Admira natura.
3. Expune-ti fata la soare.
4. Mergi la o petrecere cu prietenii.
5. Fa-ti o coafura deosebita.
6. Gandeste-te la ceva cu adevarat placut…
7. Fa-ti unghiile cu o culoare amuzanta.
8. O fapta buna?
9. Cumpara-ti ceva total inutil la care visezi de mult.
10. Cauta partea buna in orice!
11. Uita-te in oglinda si fa-ti un compliment sofisticat.
12. Striga in gura mare ce te deranjeaza!
13. Cumpara-ti cea mai scumpa prajitura de la cofetarie.
14. Indrazneste sa faci ceva nebunesc, ceva ce visezi de mult timp!
15. Gandeste-te ca ceilalti sunt intr-o situatie mai proasta.  :P


Idei care te vor ajuta sa faci fata si sa reusesti sa te organizezi!


Fie ca-ti convine sau nu, noul an scolar este cat pe ce sa  inceapa . Lenea din vacanta nu te-a parasit …si brusc trebuie sa te apuci de treaba! Mda, e usor de spus. Uite cateva idei care te vor ajuta sa faci fata si sa reusesti sa te organizezi!

9 a.m.
Telefonul tau micut te trezeste si te mobilizeaza sa incepi lupta din fiecare dimineata. Alarma telefonului ar trebui sa-ti dea energie!
10 a.m.
Cumpara-ti o agenda si scrie in fiecare zi ce ai de facut. Taie lucrurile de pe lista pe masura ce termini cu ele.
11 a.m.
Vechiul truc cu ceasul pus inainte cu 5 minute te va vindeca de "boala intarziatului".
12 a.m.
Orice ai face, asigura-ti cele mai prietenoase conditii in jur. Daca ai nevoie de liniste, stai singura undeva, daca te ajuta muzica, pune-ti castile – te va mobiliza si te va face sa te simti mult mai bine ;)
1 p.m.
Pune post it-uri pe obiectele pe care le folosesti in ziua respectiva. De exemplu, daca ai de invatat dintr-o carte, pune-i un post it cu mesajul "Citeste-ma!", pe raftul plin de praf pune un "Sterge-ma de praf!", pe caiet "Termina-ma, Tema ta!".
2 p.m.
Stabileste-ti termene scurte pentru anumite lucruri – presiunea timpului iti va da adrenalina si te va face sa te misti mai repede!
3 p.m.
Marcheaza cu rosu in calendar toate datele importante si pune-l intr-un loc vizibil.
4 p.m.Rasplateste-te pentru lucrurile bine facute: daca ai spalat vasele, mananca niste struguri, daca ti-ai facut temele, fa-ti si unghiile, si asa mai departe.
5 p.m.
Pune-ti o imagine noua pe desktop …cel mai bine ar si sa ai un mesaj ca "Fa ordine!".
6 p.m.
Seara, scrie ce ai de facut a doua zi.
Tot timpul
Organizeaza-te bine si vei vedea ca toate iti ies cum trebuie!



:))))))) 

sâmbătă, 11 august 2012


Poti fi activa si in timpul menstruatiei


Ce raspunzi de obicei cand profesorul de educatie fizica te intreaba de ce nu vrei sa participi la ora? Poate “nu ma simt bine”? Nu exagera! Poti fi activa si in timpul menstruatiei. Mai mult, chiar ar trebui!

N-ai de ce sa te temi!

Daca esti la menstruatie, nu inseamna ca trebuie sa te inchizi in casa! Poate doar daca vrei sa vezi cum are toata lumea grija de tine… Dar n-o sa mearga la nesfarsit ;)

Putin exercitiu fizic poate avea un efect foarte relaxant. Nu crezi? Intreaba un medic! In plus, in secolul nostru exista atat de multe metode care iti fac viata mai usoara incat nu prea mai ai de ce sa te plangi!

E de ajuns sa ai toate produsele igienice necesare si poti face orice! Atunci, ce alegi?

Vei simti ca nu simti nimic!

Vei gasi in magazine o gama larga de absorbante zilnice Discreet. Sigur iti va placea o varianta! Discreet exista in diferite marimi, cu mirosuri delicate. Ai de unde alege! Absorbantele zilnice iti va asigura confortul atunci cand mergi la jogging sau la o petrecere!
Se potriveste oricand!

Daca iti place sa inoti, n-ar trebui sa renunti la piscina nici in zilele delicate. Poti folosi tampoane! Si acestea sunt disponibile in marimi diferite si sunt usor de tinut in orice geanta. Incearca-le si vei vedea cat de usor e sa uiti de menstruatie! Totusi, nu uita sa-ti schimbi tamponul ;) E recomandat sa faci asta la fiecare 4-8 ore, in functie de fluxul menstrual. Nu uita sa schimbi tamponul cand pleci de la piscina!

Fara exagerari!

E adevarat ca se recomanda sa faci putina miscare in timpul menstruatiei, dar nu exagera! Nu incerca sa dobori vreun record la genuflexiuni. In plus, ai mare grija la igiena! Poate suna banal, insa in timpul menstruatiei e foarte importanta!

O saptamana inainte de menstruatie


Pe scurt, este vorba de cum esti tu cu o saptamana inainte de menstruatie. Nervoasa, o critici pana sip e cea mai buna prietena sit e plangi de orice sau mananci ciocolata cu lacomie.
Da, stii prea bine despre ce vorbim. PMS este un termen popular din limba engleza si se refera la sindromul premenstrual. Stii deja totul despre el?
Cum se face ca din niste fete asa dragute ne transformam in persoane insuportabile? Este vorba de nivelul hormonilor care se schimba, si-ti schimba si viata. Diferentele tale de stare pot enerva chiar si cea mai indulgenta persoana, indecizia si indiferenta aparenta pot jigni si cei mai buni prieteni. Nu prea e bine… Si la scoala simti efectele PMS-ului: lipsa de concentrare, probleme cu memoria, greata si anxietate. Iar acesta este doar inceputul…
Si la menstruatie te poti simti altfel. Cresterea mica in greutate iti da palpitatii si nici apetitul nu-ti scade. Din contra, e in crestere in fiecare zi, mai ales pentru dulciuri. Ca simptome fizice, te poti simti balonata, poti avea dureri de cap si probleme cu acneea. Dar cel mai ciudat este atunci cand totul pare sa se prabuseasca in jurul tau si te simti total nefericita.
N-ai nimic mai bun de facut decat sa te ascunzi in casa? Gresit! In primul rand, toate aceste simptome nu vor aparea in acelasi timp, ceea ce inseamna ca n-ai cum sa te lupti cu toate deodata. In al doilea rand, la unele femei PMS-ul nu prea se manifesta. Poate esti chiar tu una dintre fericite! Chiar daca nu, tot exista cateva metode prin care sa diminuezi efectele sindromului premenstrual.
Activitatea fizica, inainte si in timpul menstruatiei, este recomandata. Te surprinde? Probabil ca nu. Stii ce ai de facut. Foloseste un tampon potrivit si bucura-te de sportul preferat! Mai mult, ai putea urma si o dieta potrivita. De exemplu, daca te dor sanii, diminueaza consumul de sare; fructele si legumele sunt cele mai potrivite daca ai crampe. Ai grija si la odihna – dormi 8 ore pe zi, relaxeaza-te cu o baie fierbinte si evita situatiile stresante.
Capul sus! Nu e chiar atat de rau. Va trece …pana data viitoare!

Pe locuri, fiti gata, start: spargem miturile!


Stim deja ca menstruatia nu inseamna sfarsitul lumii, al exercitiilor sau al spalatului pe cap. Acum e timpul sa mergem mai departe cu spargerea miturilor.
Pe locuri, fiti gata, start: spargem miturile!

1. Aparitia secretiei inseamna ca si menstuatia va veni in curand 
Da si nu. Aparitia secretiei este de fapt un semn al maturizarii. Dar poate aparea si cu cativa ani inaintea primei menstruatii. Este diferit la fiecare fata. Nu merita sa numeri zilele, menstruatia va veni la momentul potrivit.

2. In timpul menstruatiei, femeile se simt rau 
Intr-adevar, sindromul premenstrual afecteaza majoritatea femeilor. Si totusi, nu exista o regula. Uneori fetele nu simt nicio schimbare a starii de sporit. Aceste schimbari apar, insa nu sunt la fel la toate fetele. Unele au dureri abdominale sau alte dureri musculare, uneori si dureri de cap. In general apare o stare generala de slabiciune si o proasta dispozitie.

3. Daca ciclul menstrual nu este regulat, ceva este in neregula 
De ce? De obicei, dureaza destul de mult pana ciclul menstrual se regleaza. Asa ca, nu are rost sa intri in panica daca menstruatia nu apare 2 sau 3 luni. Probabil totul este in regula. Asta daca nu ai ceva pe constiinta…

4. Pilulele contraceptive diminueaza durerile menstruale si PMS-ul
Da, asta este adevarat. Pilulele cu hormoni, luate regulat, nu numai ca previn sarcina, dar si regleaza ciclul menstrual si diminueaza PMS-ul. Totusi, nu este o metoda foarte accesibila. Ea poate fi recomandata numai de medicul ginecolog, in anumite cazuri.

5. Tampoanele nu sunt de obicei eficiente
Total neadevarat! Trebuie insa sa ai grija ca tampoanele sa fie alese bine si schimbate regulat. Iti recomandam sa alegi varianta produsului in functie de abundenta menstruatiei. Tamponul trebuie schimbat la fiecare 4-8 ore.

6. In timpul menstruatiei, nu poti ramane insarcinata 
Of, nu este adevarat. Ai grija! Spermatozoizii pot ramane activi chiar si cateva zile in vagin, asa ca dupa terminarea menstruatiei, pot ajunge sa fertilizeze un ovul. Nu uita de asta!

Fetelor! Mai aveti si alte indoieli? 

Menstruatia nu mai e o problema!


Ce ghinion! Inca un eveniment la care nu te poti distra pentru ca… esti la menstruatie. Ce aberatie! Menstruatia nu mai e o problema!
Nu-i asa ca ai obosit deja sa renunti la lucruri din cauza menstruatiei? In ultimul timp ai ratat mersul la piscina, ai refuzat o prietena care te-a invitat sa mergeti cu bicicletele, iar intr-o excursie la scoala ai stat tot timpul singura. Nu e prea bine. E timpul sa schimbi ceva!

Nu stii cum? Raspunsul e simplu: foloseste tampoane! Inainte sa spui ca nu sunt pentru tine, afla mai multe despre ele!

Libertate
Stii sentimentul acela cand, chiar daca esti la menstruatie, reusesti sa uiti de ea? E minunat, nu-i asa? Atunci cand folosesti tampoane uiti pur si simplu ca esti intr-una din zilele "acelea". Pur si simplu! Poti sa faci tot ce vrei sa faci si esti libera sa te concentrezi la alte lucruri mai importante. Nu ai niciun discomfort in miscare si nici problema mirosului neplacut.

"Oare ce m-as face daca n-ar exista tampoanele? Ma trec fiorii numai cand ma gandesc la asta" – spune Paula, mare fana a tampoanelor. In ultimii 4 ani a folosit numai tampoane si se pare ca este un record si pentru ea – "Sunt super!" – rade.

Nu pierde distractia!
In scurt timp vine petrecerea de revelion. Imagineaza-ti ca tocmai atunci iti vine si menstruatia. Poate nu e cazul la tine, dar hai sa presupunem ca asa e. Nu poti purta un absorbant la o rochie stramta, asa ca alegi tampoanele. Deci nu vei pierde deloc distractia!

Gandirea pozitiva – o boala molipsitoare, transmisa prin zambet


Gandirea pozitiva – o boala molipsitoare, transmisa prin zambet. Dupa molipsire, se manifesta cu un umor si o energie incredibila pentru intreaga zi.

Se cauta optimisti!

Picioare dolofane, fata ca o gogoasa cu dulgeata si parul valvoi. Dar si un zambet non stop pe aceasta fata hazlie. Se intampla ca “boala” numita optimism sa-i “afecteze” tocmai pe cei care se pare ca au multe motive de stres. Si atunci cand ii cuprinde, nu mai dispare. Foarte bine!

Morcoveata zapacita

Fara oamenii plini de optimism, ai fi tot timpul deprimata. O vezi pe fata aceea grasuta, cu fata ca o gogoasa si parul zbarilit care rade tot timpu, fara un motiv anume? Cu siguranta nu rade de ea. S-a acceptat pe sine, asa cum e, de mult timp. Ea nu are complexe si se bucura de tot ce intalneste in cale in fiecare zi. Este o persoana foarte optimista. Si toata lumea se strange in jurul ei. Este plina de viata si sufletul petrecerii. Chiar si atunci cand ploua, e in stare sa arunce o punga cu apa intre prietenii ei si sa strige: concurs de pungi de apa in 5 minute in curte!

Zambeste cu adevarat!

Ce diferenta e intre zambetul fetei x si zambetul fetei y, intins pe fata ca o guma de mestecat! Fata x zambeste la toti cei care se chinuie fara speranta pe ringul de dans iar fata y, pentru ca trebuie. Fata x zambeste pentru ca vrea. Fata y zambeste fals si arata ca o papusa de plastic cu figura ei intepenita. Iar fata x nici macar nu rade de ea pentru ca are o gramada de alte lucruri amuzante la care sa se gandeasca!

Zambetul functioneaza!

Acum uita-te la fata x. Nu e cea mai frumoasa din jur insa da semne clare de optimism! Gandeste-te la asta in timp ce te aranjezi in toaleta clubului. Fata x straluceste undeva in apropierea ta. Nu conteaza daca e la cafeaua de dimineata sau dupa-amiaza – ea se simte tot timpul bine in pielea ei. Prietenii tai o privesc cu admiratie si vor sa-si petreaca cat mai mult timp in preajma ei, sa discute despre orice. Sau cel putin asa se pare…

Pregateste-te!

Nu vom vorbi mai departe despre efectele fetei x… Baietilor le plac fetele pline de energie, vitalitate si pofta de viata. Cele tacute, pierdute si care se tem si de umbra lor nu au nicio sansa. Insa, in loc sa fii invidioasa pe fata x care joaca baietii pe degete, incearca sa iei ceva din optimismul ei. Este de ajuns ca sa iti schimbi cu totul starea de spirit. Virusul optimismului se transmite prin aer. Asa ca …traieste clipa!


Ciclu menstrual

Afla cand sa te astepti la urmatoarea menstruatie

Nu ar fi viata mai usoara daca ai sti din timp cand este cel mai probabil sa-ti vina menstruatia? Ei bine, aici intervine Calendarul Menstruatiei. Atat de simplu si usor de folosit, Calendarul Menstruatiei iti poate oferi datele cand ar trebui sa ai menstruatia de-a lungul anului.

Retine faptul ca la inceput ciclul tau poate fi neregulat. Asa ca nu-ti face griji daca nu respecta exact Calendarul Menstruatiei. Oricum,Calendarul Menstruatiei este doar un indrumar.

Tot ce trebuie sa faci este sa raspunzi la intrebarile despre ciclul tau menstrual:
1.
PE CE data a inceput ultima ta menstruatie?
2.
CAT de lung este ciclul tau menstrual*?
  • Ce este un cilcu? Un ciclu este numarul de zile dintre prima zi a ultimei tale menstruatii si prima zi a urmatoarei.
Cat de lung este ciclul tau menstrual*?
3.
CAT de mult dureaza menstruatia ta?
Cat de mult dureaza menstruatia ta?
Nu uita ca daca abia ai inceput sa ai menstruatie, ciclul tau poate fi un neregulat.
( inspirat de pe noi fetele ) 

Daca aveti intrebari legate de acnee; make-up ; ingrijire a pielii etc nu ezitati sa ma intrebati la sectia de comment-uri ! :) PwP


O cititoare a blog - ului m-a intrebat daca exista remedii naturale impotriva cosurilor ascunse . Daca stiti sau aflati lasati-mi sfatul la sectia de comment-uri !  :)


Pentru acelea din voi care si-au cheltuit banii de buzunar pe o iesire in oras sau alt cv si numai aveti bani de o noua crema antii acnee puteti folosi masti faciale din rondele de castraveti sau zeama de lamaie !   :) 

vineri, 10 august 2012

              am nevoie de ajutorul vostru !

care este cel mai bun produs pe care l-ati folosit anti acnee ?

scrieti la comment  :)


luni, 6 august 2012

NINA RICCI Nina damaCasa producatoare: NINA RICCI

Model: NINA RICCI Nina pentru dama

Tip: EDT

Cantitate: 80 ml

Aparut in anul: 2006

Vizualizari: 1495

Descriere:

Nina este un parfum nou si modern de basm care vizează publicul mai tanar. Nina este un elegant parfum floral-fructat gurmand, cu miros de fructe confiate. Compoziţia începe sclipitoare şi spontană, la fel ca un zambet fără griji, cu note proaspete de citrice, de lămâie şi tei. Inima dulce gurmanda este suculenta şi caramelizata datorata de merelor confiate, note de pralină si vanilie. În cele din urmă mărul, cedru alb şi notele de mosc tămăduitor ating pielea cu senzualitate lor calda si moale. Parfumul a fost creat de Olivier Cresp şi Jacques Cavallier în 2006.

CHRISTIAN DIOR J`Adore L`Absolu dama

Casa producatoare: CHRISTIAN DIOR

Model: CHRISTIAN DIOR J`Adore L`Absolu pentrudama

Tip: EDP

Cantitate: 100 ml

Aparut in anul: 2007

Vizualizari: 629

Descriere:

J`Adore L`absolu a fost lansat de casa de parfumuri Christian Dior in anul 2007. Parfumul J`Adore L`absolu este o noua varianta a cunoscutului parfum J`Adore. Acest parfum floral prezinta note de fructe. Notele de top sunt de ylang-ylang; Notele de mijloc sunt compuse din tuberoza, iasomie si trandafir; Notele de baza sunt formate din fructe, mosc si note lemnoase. J`Adore L`absolu este un parfum recomandat a fi purtat la intalnirile romantice.
 pot sa spun ca aceata crema de corp este foarte buna
                                                               cand spun asta ma refer la profunzimea cu care acctioneaza la
                                                               nivelul pielii facand-o mult mai catifelata
                                                               aromele mele preferate sunt : fructul pasiunii si cirese

Despre slabire si diete sanatoase



Le stii pe toate si esti satula de ele!

Pastile de slabit, creme de slabit, produse care taie pofta de mancare, diuretice, diete proteice si suplimente… mai devreme sau mai tarziu vei gasi pestisorul auriu care te va face sa slabesti si, mai mult, te va mentine slaba si sanatoasa pentru totdeauna! Nu te amagi!

Rezultatele acestor produse dispar ca rochia Cenusaresei la 12 noaptea! Este o adevarata arta sa alegi alimentele hranitoare, energizante si gustoase… E timpul sa termini cu povestile de slabit!

Aberatii dietetice:
• Daca nu mananci micul dejun, vei manca mai putin toata ziua;
• Daca renunti la carbohidrati, corpul tau isi va lua energia din grasimile din corp;
• "Fara grasimi" inseamna ca nu ingrasa;
• Dieta perfecta se bazeaza pe: covrigei, musli si branza;
• Ceaiurile din plante n-au cum sa-ti faca rau pentru ca sunt naturale;
• Exista dovezi stiintifice care arata ca daca tii un fel de post, iti vei detoxifia organismul;
• Daca ai probleme cu greutatea, inseamna ca ai probleme cu tiroida;
• Chipsurile sunt sanatoase si nu ingrasa;
• Dietele cu fructe iti garanteaza ca vei fi sanatoasa si vei avea o silueta perfecta.

Si acum, adevarul:
• Daca renunti la micul dejul, metabolismul tau va incetini, asa ca vei arde caloriile si grasimile mult mai greu ca de obicei;
• Daca iti iei micul dejun in fiecare dimineata, ai mai putina pofta de mancare toata ziua si te descurci mai bine la scoala;
• Daca iti iei micul dejun in fiecare dimineata, reduci riscurile de obezitate, diabet si boli cardiovasculare pentru ca te ajuta sa iti controlezi apetitul;
• Daca aplici dieta bazata numai pe proteine, vei pierde masa musculara si apa din corp. Multi oameni s-au plans de constipatii, dureri de cap si ameteli dupa numai cateva zile de dieta. Dieta bogata in proteine este periculoasa si pentru rinichi;
• Carbohidratii sunt sursa principala de energie pentru organismul nostru;
• Potrivit specialistilor, 50-60 din energia zilnica trebuie sa vina din carbohidrati;
• Fulgii de cereale integrale, orezul brun si cartofii sunt surse ideale de carbohidrati;
• Pentru a iti reduce greutatea pe termen lung, trebuie sa slabesti 1kg pe saptamana, nu mai mult;
• O portie potrivita de carne este de 90-120g, o bucata cam cat palma;
• Inainte sa incepi o dieta, ar trebui sa vorbesti cu un medic!