miercuri, 1 august 2012


Igiena din zonele intime

Ai grija la igiena si totusi ai probleme cu zonele intime. Nu intra in panica! Acest tip de probleme afecteaza majoritatea femeilor.
Daca ai o astfel de problema, nu inseamna ca esti bolnava incurabil, infertila sau blestemata sa nu-ti faci vreodata un prieten din aceasta cauza. Desi cu siguranta ti-au trecut deja toate acestea prin cap. Destul! Trebuie sa tii cont doar de cateva reguli si totul va fi bine.

In perioada dificila

Ingrijirea pentru zonele intime in timpul menstruatiei ar trebui sa fie ceva obisnuit, ca si cafeaua de dimineata. Ceva fara de care nu-ti poti incepe ziua. Alege produsul igienic pe care il vei folosi in functie de abundenta menstruatiei. Absorbantele si tampoanele pot fi schimbate la 2-4 ore, iar cand sangerarea este mai putin abundenta, de cel putin 4 ori pe zi. Pentru a te simti confortabil, foloseste absorbante cu aripioare, de exemplu Always Ultra Sensitive, cu o suprafata delicata de bumbac, care iti lasa pielea sa respire usor.

In fiecare zi

O fata ingrijita isi spala partile intime de doua ori pe zi. E de ajuns sa folosesti apa si o picatura de lotiune pentru zona intima. Evita sapunul simplu sau gelul de dus! Aceste produse usuca mucoasa care acopera organele sexuale. Nu folosi un burete sau o perie pentru ca te poti zgaria si favoriza inmultirea bacteriilor. Nu vrei asta! Si neaparat sterge-te cu prosopul TAU, din fata in spate. Ai prins ideea?

Mai multe detalii

Cu toate acestea, ai infectii recurente? E timpul sa urmezi aceste sfaturi:
• dormi fara lenjerie sau cu lenjerie de bumbac pentru ca pantalonii de pajama nu lasa pielea sa respire;
• din acelasi motiv, nu purta pantaloni mulati sau colanti de nylon;
• evita baile lungi si fierbinti pentru ca iti distrug microbii "buni: din vagin;
• evita sa folosesti toaletele publice;
• in loc de dulciuri (cu mult zahar care favorizeaza inmultirea microbilor), consuma iaurturi cu culturi active;
• pentru zilele obisnuite, foloseste Discreet Air – lasa pielea sa respire usor, sau Discreet Deo – sunt usor parfumate si asigura un miros proaspat pentru intreaga zi.

Nu astepta sa treaca

Daca simti mancarime, arsura, ai probleme cu pielea sau simti durere la urinat, mergi imediat la ginecolog! Nu ezita pentru ca sanatatea ta este cea mai importanta. Nu uita asta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu